Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Самозалъгването.

Самозалъгването – това е най-голямата глупост, която човек може да си позволи. Самозалъгването изкривява твоето чувство за реалност и способства за правенето на погрешни изводи от реални предпоставки. Възможните причини за лъгането на самия себе си са огромно множество, започвайки от баналното “Струва ми се, че:” приключвайки с фрази в стил “Аз я обичам”. Хайде да подходим към работата от трезва гледна точка и нека чичо Окам остане без своя бръснач за няколко часа. Да разгледаме най-често правените щети по промяната на действителността за себе си.

Щета номер 1:

Моделирене на лъжовно отношение към момичето.

Пояснявам. Запознаваш се с момиче, провеждаш един-два дни с нея, в теб самия започва мислителен процес, насочен към тази особа. Като пример, този процес може да приключи с перли от сорта на “Тя ме хвана за ръката, значи съм й симпатичен и тя се интересува от мен!” Ето ти един грабеж. Направил този лъжовен извод ти построяваш своето поведение към тази особа, изхождайки от непотвърдени данни, които освен теб никой друг не знае. Съответно се получава принципиално друго развитие на отношенията по метода “Веднъж Лебеда, рака и Щуката:” А след това в моят мейл се появяват странни писма с молби за помощ. Честно казано, на такива писма не отговарям никога. Тази щетасе лекува с трезв подход към отношенията по методика Т.О.Т.Е.

Щета номер 2:

Правиш изводи преди да получиш цялата информация.

Пример за такова отношение можем да намерим още по-лесно: “Тя се облича добре, значи има богат баща или любовник”. По такъв начин ти правиш лъжовни изводи от верни предпоставки и в крайна сметка се лъжеш сам. Този грабеж се лекува чрез добрия стар метод – първите 14 дни от общуването ти не правиш никакви изводи, просто събираш информация. Информацията може да се записва в дневник, например. Изводи ще правиш после, след критически стадий на натрупване и желателно след потвърждаването на всеки факт. Разбирам, че звучи странно, но пък за сметка на това вероятността за верен извод нараства с няколко десетки пъти.

Щета номер 3:

Ти пренасяш патерна на поведение на един човек върху друг.

Това се обяснява с малък опит при общуването с хора, после минава. Този грабеж се състои в това, че ти приписваш на новият познат привичките на тези, с които си бил по-рано. Естествено е, че тя за такива привички може и да не
подозира. И не се учудвай след това ако ти кажат, че тя има дива алергия от рози, а в леглото предпочита лек мазохизам. Лекува се както винаги – към новиая човек подхождаш като към чист лист.

Щета номер 4:

Ти не се честен сам със себе си.

Разбира се, че ти можеш да се жалиш сам себе си и да казваш на всички, че я обичаш. А наистина ли това е так? Може би ти просто искаш да се изфукаш? Но сформирайки това свое поведение (аз я обичам), ти започваш да действаш по патерни на поведение, които сасе формирали у теб от четенето на книги, разговори и други, други, други.: Макар, че патерните на бързото фукане са принципиално други. И така, поставяйки самия себе си в едни рамки, а стремейки се към съвсем други цели, ти получаваш: правилно. Две линии, които се наричат паралелни. И ако в края на едната лежи бурен секс, то това съвсем не означава, че ще стигнеш до него по втората линия. Този грабеж се лекува с честно отншение към самия себе си – поставяй си реални цели, изхождайки от своите реални желания и реално ще ги постигнеш.

Щета номер 5, главната:

"Ето защо обичам НЛП-рите,
за това, че отговарят
за публиката "
Един треньор по руски бой.

"Да ти провърви – това просто е резултат от много щателна подготовка”

Хайнлайн.

Собствената отговорност.

Аз разбирам, че този грабеж е трудно да бъде преодолям, защото размерите му са космогонически, но:

ТИ И САМО ТИ СИ ОТГОВОРЕН ЗА ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ТЕБ В ТВОЯ ЖИВОТ.

Сложно е, наистина? Но цялата работа е в това, че твоят свят – това е твоето отражение към него. И ако ти си уверен в себе си и в своя свят, твоят свят, твоята карта ще бъде уверена в теб. Трябва просто да се научиш на отговорност, на отговорност за всичко. Трябва да се научиш да отговаряш за своите думи, трябва да поемаш отговорност за промените в теб, трябва да поемеш отговорността за своите комуникации, за своите постъпки и своите мисли. Дявол да го вземе, всичко в твоя живот се случва защото ТИ така му позволяваш да се случва. А сега сравни линията на поведение на два типа хора: “Аз исках, но: Аз се опитах, но той: аз почти го направих, но:.” И “Аз поисках и аз се опитах дори когато той. Аз го направих въпреки”. Ти имаш пълната свобода на избор – да поемеш отговорността за своите промени и победи или да предоставиш на друг тази сладка участ.

Автор: Mankubus

Кулинарна книга  
RTFM Жаргон и акроними
  Когато момичетата са две
10 заповеди на пикапьора
  ...Съвети от мен:
  За пикапа от Сергей Горин
  Запознанство в интернет (сближаване)
  Как да имаш любимата жена
  Съветите на стария Казанова
  Как да използваме лицемерието
Самозалъгването.
Някои признаци на симпатия:
Усмихни се!
Как да се програмира партньора да произнесе “ДА”
10 заповеди на пикапьора
Заповеди на пикапьора по Медисън
Често задавани въпроси
Шаблони