Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Запознанство в интернет (сближаване)

Бележка на преводача (nefertum): Това са основни стратегии на поведение. Тук няма конкретни съвети, вълшебни хапчета и рецепти. Конкретното им приложение зависи от всеки.

Модел на поведение “Награда”
Необходимо е да не се прекалява. Бъзик, постоянен, но умерен. Това е нужно да се прави грамотно, за да не се обижда много тя. В този модел веднага да се взима телефона не си струва. Общуваш няколко дни, за да я позаинтересуваш повече, а когато виждаш, че момичето е заинтересувано, когато вече вървят съобщения “Къде си?”, “Къде изчезна?”, то момичето е вече готово. Взимай телефона й и звъни.

Модел на поведение “Приятел”
Ти не особено намекваш за секс в своя контекст, ти общуваш, предизвикваш доверие, общуваш на всички теми, но не за такива банални неща като работа, училище, семейство, места за почивка. Моделът е добър с това, че приспива бдителността на момичетата, които се тревожат за това, че не са готови за секс за една нощ. Разбира се, след това, когато се срещнете те ще разберат колко силно са се заблуждавали ;) недостатъка на модела е в това, че в средата на общуването е необходимо умело да подмениш фрейма на отношенията от приятел на любовник.

Оупенъри
Как да отвориш разговора с момиче на сайт за запознанство? Отначало е необходимо да изследваш нейната анкета за наличие на зацепки, за какво можеш да се захванеш.
Ако в анкетата всичко е пусто и няма никакви бележки за това от какво се увлича и нищо не я отблъсква, то тук най-добрия шаблон от реалността “Здравей!”, не работи. Всички така пишат, ти не си всички! Защо да изглеждаш като банален ТФН (типичен фрустриран неудачник)? Може да ползваш опупенъри: “А хайде ние с теб да не се запознаем”, “На твоята майка, зет не й ли трябва?” (макар, че те вече са много изтъркани, но е по-добре от “Здравей!”) Или се съставя оригинално писмо, което привлича, но то не трябва да е твърде напраскано.

Получаване на номера, изкарване на среща
Както и в реалността, телефонът го искаме не просто като цел: “Дай телефона”, а като средство за постигане на друга цел – среща “Да отидем тази вече да пием еди-кво си? Къде да ти позвъня?” И ето ти го заветния телефон. Има особеност: при запознанството в интернет, ако ти не позвъниш след няколко дни, за теб просто ще забравят! Ти можеш да се изгубиш в нейното тефтерче...

По материали на Pegas и Чиз

Кулинарна книга  
RTFM Жаргон и акроними
  Когато момичетата са две
10 заповеди на пикапьора
  ...Съвети от мен:
  За пикапа от Сергей Горин
  Запознанство в интернет (сближаване)
  Как да имаш любимата жена
  Съветите на стария Казанова
  Как да използваме лицемерието
Самозалъгването.
Някои признаци на симпатия:
Усмихни се!
Как да се програмира партньора да произнесе “ДА”
10 заповеди на пикапьора
Заповеди на пикапьора по Медисън
Често задавани въпроси
Шаблони