Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Серия 03 - Любопитни факти

?!? По предания Кришна имал 16 108 жени, всяка от които му родила по 10 сина и 1 дъщеря

?!? Ритуалното сношение или имитацията на полов акт при много народи се считало за средство да се увеличи плодородието.

?!? В някои райони на Индия голи момичета провеждали през нощта ритуални церемонии На Мулукските острови ако се очаквал лош урожай на някоя жизнено важна култура, през нощта голи мъже вървяли из плантацията и имитирали оплождане на дърветата.

?!? Инцеста - брак между близки родственици е практикуван в много етапи от историята : египетските фараони най-често вземали за жени сестрите си. Това правели и инките, а европейските кралски фамилии за век се преплели толкова тясно, че браковете "на високо ниво" често били кръвосмесителни.

?!? Някои племена на остров Ява смятат, че инцеста майка - син носи богатство.

?!? Във Венеция през средните векове имало официален чин чичисбей - приятел на семейството и любовник на омъжената жена, който я съпровождал навсякъде.

?!? През 1993 г. в Перу се родило момиченцето Лина Медина, което от 3 годишна възраст имало регулярна менструация, а на 4 години - нормално окосмяване. На 5 години с цезарово сечение ражда момченце с тегло 2700 г. Това е най-ранната възраст на майчинство.

?!? Някои племена от Южна Америка имат своеобразен способ за предпазване от бременност : мъжете прорязвали уретрата в областта между краката си и при еякулация спермата излизала навън през образувалото се отверстие. Недостатък на този хуманен по отношение на жената способ било това, че се налагало при уриниране отверстието да се притиска с пръсти.

?!? Съгласно посланието на папа Григорий III за лесбийство покаянието било 160 дни, а за участие на свещеник в лов - 3 години.

?!? През XVIII век в наставленията за свещеници, приемащи изповед било написано : "Ако при мъжа настъпи изливане на семе преди жената да е получила удовлетворение, то й се разрешава да го получи чрез самодразнение на гениталиите Не е грях, ако преди началото на сношението тя предизвика у себе си чрез докосване на гениталиите полова възбуда, която да й помогне да получи удовлетворение по време на половата близост.

?!? В британската Палата на лордовете през 1798 г. по повод гастрола на френски балет един епископ заявява : "Отчаяни от опита да ни повлияят със силата на оръжието, сега френските управляващи предприемат опасен опит да осквернят и подронят морала на нашите младежи. Те ни изпращат група танцьорки, които с помощта на непристойни пози и развратни театрални жестове напълно успяват да отслабят и развратят нравите на народа.

?!? 30-годишната жена на 140-годишния алжирец Бакш Али Сазби му ражда син когато Али бил на 87 години.

?!? Древно персийския пророк Зороастър предписвал едно сношение на 9 дни.

?!? Пророк Мойсей "разрешавал" 10 сношения в месец.

?!? Цар Соломон установява за жените норма от 3-4 сношения в месец ако нямат причини за въздържание. Това препоръчва и пророк Мохамед.

?!? Талмуд диференцира норми за сексуален живот : моряците - 2 пъти в годината, камиларите - 1 път месечно, учените - 1 път седмично, обработващите земята - 2 пъти седмично, а младите, весели и не обременени с работа хора - толкова често, колкото пожелаят.

?!? Един от най-забавните опити да се регламентира половия живот е през 1894 г. от немския учен О. Еферец, който изчислил, че за целия живот на мъжа са му отпуснати 5400 еякулации и продължителността на активния му сексуален период зависи от сдържаността и изразходването на този запас. Тази абсурдна теория била популярна дълго време.

?!? В древно египетските хроники се разказва за победата над ливийците : сред трофеите имало 6359 полови члена на ливийски воини.

?!? Индийските сексуални трактати различават следната дължина на пениса : до 6 пръста -"заек", до 9 -"бик", до 12 -"жребец", повече от 12 -"слон".

?!? Още от древността са известни приспособления, увеличаващи обема на пениса. Те се фиксирали към половия член, а понякога дори и имплантирани под кожата (каменни или стъклени елементи). Миклухо-Маклай писал, че това е изобретено от жени и за жени, а на мъжете носи само страдание.

?!? През 17 век в Швеция действал закон, според който дължината на пениса на мъжа трябва да е 5 рейнски дюйма. Отклонение от този стандарт можело да служи като повод за разтрогване на брака във връзка с "неспособността за брачен живот".

?!? Смегмата - смазката на главата на половия член, натрупваща се под кожичката е канцерогенна. Ракът на главата на половия член при необрязаните мъже се среща 4 пъти по-често, отколкото при обрязаните. При жените на обрязаните мюсюлмани ракът на шийката на матката се среща 7 пъти по рядко, отколкото у жените на необрязаните християни.

?!? Кастрираните у много народи се считали за социално непълноценни. "На който е отрязан детеродния член, той не може да влезе в обществото Господно."

?!? При много народи имало ритуален обичай за лишаване от невинност на девойката от жреца.

?!? В някои африкански страни е разпространена операцията по зашиване на малките срамни устни така, че наполовина да закрият входа на влагалището. По време на раждане се разсичали и после пак били зашивани.

?!? В Южна Америка имало обичай при раждането на момиче да се разкъсва девствената му ципа с пръсти. В Парагвай това правела акушерка, в Колумбия - майката на новороденото.

?!? При император Тиберий (I век от н. е.) законът забранявал да се наказва девственица. Преди наказанието палачът бил длъжен да я лиши о невинност.

?!? Има над 20 вида девствени ципи в зависимост от техните дебелина, плътност, еластичност, наситеност с кръвоносни съдове, брой и размери на отверстията в нея.

?!? При първото сношение силна болка изпитват 32% от жените, умерена - 40%, дефлорацията е безболезнена при 28%.

?!? Кръвотечението при дефлорация е обилно при 9% от жените, умерено при 21%, оскъдно при 54% и отсъства при 16%.

?!? В Древен Иран било предписано жената да има менструация от 3 до 9 дни ако се забавела наказвали жената с 400 удара с пръчка, провеждали очистителни церемонии и още дълго време я смятали за "нечиста".

?!? По Талмуд жената е нечиста в течение на 5 дни (независимо от действителната продължителност на менструацията) и още 7 дни. В този период се забранявало сношението.

?!? По законите на Зороастър, ако мъж има сношение с жена в менструация му присъждали 200 тояги.

?!? По съвременни данни сред жените без полови контакти по време на менструация безплодие се среща при 30%, а сред жените имали постоянни полови контакти по време на менструация при 80% от случаите.

?!? Психическия стрес може да наруши менструалната функция. При много студентки по време на изпити менструацията става нередовна. При загуба на тегло повече от 15% от масата на тялото също възникват разстройства на цикъла.

?!? Има връзка между половите органи и носа. На носовата преграда се намират "точките на Флик", които при менструация набъбват и имат леко кръвотечение. Физиотерапевтичното въздействие върху тях има лечебен ефект за някои гинекологични заболявания.

?!? 7% от мъжете и 23-29% от жените признават, че музиката може да предизвика у тях полова възбуда, при което на жените и образованите мъже силно въздейства класическата музика, а на по-малко образованите мъже - популярната. Също така повечето смятат, че повече им действа ритъмът, а не типа музика.

?!? По данни на С. Шнайбел в 25% от случаите оргазмът е едновременен и при двамата партньори, при 10% е по-рано у жената, а в 65% е по-рано при мъжа.

?!? Нито една от операциите на женските полови органи не влияе пряко на възможността за преживяване на оргазъм и сама по себе си не снижава възбудимостта на жената. Дори при премахване на матката снижаване на органичността у жената има само в случаите, когато мъжът знае за операцията и предявява претенции, че жената вече "не е жена".

?!? При запитване през 1980 г. на 800 студента от американски колежи признават сексуални контакти със свои братя или сестри (от игри с гениталиите до сношение) 10% от момчетата и 15% от момичетата, при това 40% от тях са били в този момент по-млади от 8 години, а при 73% от случаите един от партньорите е бил на възраст 8-12 години, в останалите 35% - по възрастни от 12 години.

?!? При младите хора се съкращава промеждутъкът между началото на романа и началото на сексуалните отношения. По данни на К. Щраке през 80-те години този интервал е бил повече от година при 12%, от 6 до 12 месеца при 19%, от 3 до 6 месеца при 22%, от 1 до 3 месеца при 13%, до 9 месеца при 13% и едновременно начало при 5% у двойките, впоследствие сключили брак.

?!? По данни на същия изследовател след първата любов целомъдрени остават 50% от запитаните, 40% завършват с полова близост, а 10% са имали сношение преди това. По данни на С. Шнабъл еротични сънища имат 80% от мъжете и 48% от жените. От запитани 500 жени, 240 са имали еротични сънища, при което у 111 от тях са били съпроводени с оргазъм.

?!? В сексуалните фантазии на американските студенти при 87% от мъжете имат място сцените на ласки и близост с любимата жена, у 75% - близост с някоя непозната, където психологическата близост отстъпва място на техниката. Несексуалната нежност с любимия човек е 48%, сексуалното насилие - 24%, мазохистичните прояви - 21%.

?!? При жените в 79% от случаите - сцена на близост с любимия мъж, 74% несексуална нежност с любимия, сцени. в които фантазиращите се явяват обект на насилие - 21%, насилие над мъж - 6%. Фантазии за наблюдаване на сексуални действия на други хора са признали 35% от мъжете и 25% от жените.

?!? Първата операция за смяна на пол се състояла през 1962 г. в Дания, когато 26 годишния американец Джордж Йоргенсен успешно се превръща в Кристина Йоргенсен.

?!? До началото на 1979 г. по хирургичен път или под влиянието на хормонално лечение са си сменили пола от 3 до 6 хиляди американци, а числото на желаещите да направят същото само в САЩ е от 30 до 60 хиляди.

Фишки
Хумор
  Женски и мъжки речник
  Профил за Интернет запознанство
  НЕГОВОТО и НЕЙНОТО поведение пред банкомата
  Серия - 01
  Серия - 02
  Серия - 03
  Серия - 04
Любопитно
Софтуер