Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Как да се запознаваме в мрежата.

Преди всичко ви обръщам внимание на това, че това ръководство е на първо място за млади хора. При което думата включва в себе си изключително категорията “млади” (до 24 годишни, например...). По принцип аз имам и мисли за момичетата, но те засега си остават само мисли. ;)

И така, вие сте решили да се запознаете с момиче чрез интернет. Това занимание е достатъчно увлекателно, макар и трудоемко (най-малкото заради това, че броят на “нашите” с пъти превишава броят на “тях”). И все пак, да се запознаеш е напълно реално.

Неща, които трябва да бъдат разбрани до преди да започнеш опитите за запознаство.

Като начало, определете се по отношение на един простичък въпрос: а за какво ви е собствено на вас момиче? Въпросът съвсем не е празен, целите на запознанството могат да бъдат напълно различни (лек флирт, сериозни отношения, включително брак, тривиален секс, кореспонденция по e-mail и так нататък). Да се определиш по отношение на това е необходимо най-малкото за да не губиш време и сили за запознанство, които още по начало да са безперспективни. Не се страхувай да кажеш на самия себе си “Да, аз търся момиче само за секс!” Каквото ще търсите, това и ще намерите, само не се залъгвайте.

Второ, определете какви качества на момичето ви интересуват на първо място. Какво момичето задължително трябва да притежава, и какво трябва непременно да отсъства. Пак – по-добре е да кажеш на самия себе си честно още от началото, отколкото да започнеш да поддържаш някакви отношения, а след това да мъчиш и момичето и себе си. Запознанството в интернет е интересно с това, че вие първо имате възможност да опознаете момичето, а след това да я видите. Това е огромен плюс, защото твърде често се случва, че при запознанството на улицата (в метрото, дискотеката) тя, толкова красивата и сексуалната се оказва исниска досадничка и кучка при разглеждане отблизо. Ето, използвайте това. Отначало разберете характера на вашето потенциално момиче и леките _ принципни _ особености от нейната външност. Кльчевата дума тук е “принципни”. Защото към някои особености както във външността, така и в характера вие можете да привикнете, а към някои няма да можете и това пак би ви разделило... Така че по-добре е да ви “раздели” след запознанството.

НЕ ТРЯБВА да казваш “На мен “всякаква” ми стига”. С това вие оскърбявате и себе си и момичето. И все едно, ако се срещнете с момиче, което не ви подхожда (а такива, повярвайте са повечето!) вие просто ще се разделите с нея. Разберете: запознанството в интернет се отличава от запознанството в тривиалния живот с това, че вие можете да поставяте условия преди да сте се запознали, а не след това!

Преглед на интернет.

Има много начини за запознанство чрез интернет. Можеш да седиш в ай си кю, да хващаш чрез търсене женски имена, можеш да лазиш в мрежата в търсене на женски фотографии. Но от просто по-просто, колкото и странно да е, е да се запознаеш чрез специализираните сайтове за запознанство. :-) Сайтове ги има всякакви. Но основния критерии, който трябва да ви интересува именно при сайтовете за запознанство – това е посещаемостта на сайта. Към настоящият момент добре посещаваните сайтове не са чак толкова много. Те са дотолкова не чак толкова много, че изобщо не е трудно да бъдеш на всички. На мен ми стигнаха два сайта.

И собствено запознанството.

Независимо от това на кой сайт сте решили да влезете на вас ви предлагат да разгледате обявите на тези които искат да се запознаят. Още от сега предупреждавам: безполезно е да обръщате внимание на обяви за “Висока, стройна, с голям бюст иска секс”. Или искат да ви накарат още да поседите в интернет (тук има писано за това) или е реклама на “салон” или са тъпи закачки. Научете се когато четете сайт с обяви да не пишете на всички подред. Научете се да чувствате човека, да определяте неговите истински цели по смисъла на писмото му. Прочетете това което пишат и го осъзнайте. Ако ви хареса някоя обява опитайте се да му отговорите. Най-важното в запознанството чрез интернет е правилно да отговориш на обявата за запознанство. Постарайте се да следвате някои правила:

1. Не пишете: “не знам какво да пиша, разкажи за себе си и задавай въпроси”. С това вие самият признавате вашата слабост и давате главната роля на момичето. За какво й е това на нея?

2. Вашето писмо трябва да изразява вашата същност. (Ако сте непоправим романтик, то писмо започващо с “Слушай маце, давай да се запознаем!” не е за вас. Обратното също е вярно. ;-)).

3. Описвайки себе си разказвайте само истината. Дори своите отрицателни качества опишете (не подробно, но все пак, опишете) – нека да ви отхвърлят сега, отколкото после.

4. Вникни в обявата. Какво е искало момичето да получи в отговор на своята обява?

5. Не страхувайте от своите мисли! Това са вашите мисли, те изразяват вашата същност! Защо ви е момиче, което не може да търпи вашите мисли?

6. Бъдете оригинални! Представете си какви писма е получило това момиче в отговор на своята обява и напишете ДРУГО писмо. (да си каже честно, моя голям роман с момиче, с което се запознах по интернет започна с това, че в отговор на нейната обява “Търся приятел (за начало).” аз отговорих с писмо в което обидено заявявах, че “що за глупост, всички момичета търсят прияятел, а всички млади хора – момиче! Нека да се запознаем, аз съм такъв, такъв и такъв...” Помогна. ;-) И между другото, ето ви пример за това, че на писмото написано от _ мен _ ще отговори само това момиче, което ще ме разбира и ще търпи моя горещ характер ;) ).

И така – отговорили са на първото ви писмо.

Какво да правим сега? Въобще, това разбира се, зависи от вашия характер и от характера на вашата нова приятелка (засега приятелка). Ето защо е трудно да се дават еднозначни съвети, но няколко общи препоръки ще се опитам да ви дам.

1. Още веднъж. Бъдете себе си. Ако вие сте такъв, то вас никой няма правото да ви променя. Запознанството е нещо взаимно – всяка страна има правото да го прекъсне. Така че по-добре е по-рано, отколкото по-късно.

2. Малко момичета могат добре да пишат писма по интернет. И още по-малко обичат да правят това. Ето защо няма смисъл да отлагате първата среща. Поискайте телефона на момичето (първо дайте своя), позвънете, поговорете. По време на телефонния разговор можеш да разбереш повече отколкото за няколко месечно пращане на e-mail-и. Ако сте разбрали, че е “стоп!” още по време на телефонния разговор, то по-добре е да го кажеш още в самото начало. (Аз органически не понасям пушещи момичета и колкото и да се опитвам да завържа отношения с пушещи, незабележимо за себе си се раздразвам, настроението ми се разваляше и всичко приключваше). Себе си не можеш да излъжеш. Ако момичето не ви харесва, то по-добре е да й го кажеш още веднага (е, разбира се в по-мека форма ;) ) и да не съжаляваш за това. Интернет е голям, момичета, ееехеее колко са ;)

И отивате на среща.

Тук и препоръки да се дават е вече рисковано, в края на краищата това е ваша среща, а не моя. Едно ще ви кажа. %-) Срещата на запозналите се чрез интернет е много интересно нещо. Вие сте разговаряли с човека, не сте го виждали. Вие на него (по-точно на нея) му харесвате, тя на вас също. И сега отивате на среща. Тази среща изобщо не означава начало на някакви отношения. Няколко часа среща ще ви помогне да видите отрицателните и положителните качества един на друг. Ето защо, докато все още не е късно, отново – бъдете естествени!

В общи линии това е всичко. ;-) И накрая – последна мисъл:

Не се страхувайте да се провалите.

Помнете за това, че този текст е предназначен за този, които иска реално да се запознае чрез интернет, а не “да си поиграе на запознанство”. Ето защо не се страхувайте от провал. Ако на вашите писма момичетата не отговарят, значи те са твърде глупави и самодоволни за да не отговарят на такива класни писма.

Не губете оптимизъм. Процесът на моето запознанство продължи два месеца, аз написах повече от 50 писма и ходих на 9 срещи. Завързах малък двуседмичен роман, който беше в резултат от грешка на момичето (тя не беше видяла моите отрицателни страни). До момента, когато седнах да пиша този текст аз направих едва ли не всички описани грешки в него. ;-)

Замисъла да го напиша възникна отдавна, но аз не исках да правя това, докато сам не премина през всичко. Сега имам очарователно момиче (ползвам случая да я поздравя) с която имаме толкова много общо, че това е дори учудващо. Подхождаме си един на друг по зодии, по характери, по външност и по вътрешност ;-). И аз съвсем не съжалявам за тези два месеца, които загубих, докато я намеря. ;-)

Кулинарна книга
RTFM
Често задавани въпроси
Шаблони
  Общи шаблони
 
Шаблони
  Преодоляване на страха при пикапа
  Най-първият подход - препоръки.
  Шаблони
  Пикап в дискотека
  Как да се запознаваме в мрежата.
  Как правилно да се запознаеш по Интернет
  Пикап в обществения транспорт