Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Най-първият подход - препоръки.

Да моделираме ситуацията - ти вървиш по улицата и пред очите ти попада момиче. Ти искаш да се запознаеш с нея, но чувстваш вътрешна спирачка. Ще поговорим за спирачките и малко за техниките на подход.


И така - спирачката.

Тя ще ме отпрати, нищо няма да стане, как ли ще изглеждам в очите на околните, това не е характерно за мен, аз чувствам дискомфорт:

- Много от нас така или иначе са си задавали тези въпроси или са изпадали в такъв вътрешен диалог.

Някои от нас искат да се избавят от тази спирачка и правят всичко, което искат, когато искат и където искат. Това е напълно похвално, но пътищата за решаването на този проблем са твърде малко. Явни. Аз, както винаги, ще ви поведа по други пътища :-).


Част първа - понижаване на значимостта.

Всички тук, рано или късно се сблъскват с този термин. Накратко той се описва така:

"На мен това за никакъв дявол не ми е нужно. Всичко това са глупости. За мен този епизод не означава нищо".

Методиката е много добра, но след дълга практика и изисква добър настрой и време за подготовка. Не винаги има достатъчно време:

Ето защо плавно ще преминем към игрово понижаване на значимостта. То ест, към понижаване на значимостта в игра.

Спомни си твоята любима игра на открит въздух: колко ти е комфортно с приятелите ти: ти изпитваш пълен подем на своята енергия:.. Ти си готов да правиш това дотогава докато не се измориш: весело ти е: усмихваш се: бузите ти са зачервени: ти слушаш смеха на своите приятели: Своеобразна весела гама: ти изпитваш само положителни чувства: ти не можеш да се обиждаш за пропуските им: тъй като и ти самият можеш да правиш всичко, което пожелаеш:. И всички около теб ще възприемат нормално всичко това: та нали всички хора играят игри.

Горе е приведена проста форма за настройка на състояние. Но знаейки колко е тежко да правиш всичко за пръв път, те съветвам да направиш няколко упражнения. По някакво странно стечение на обстоятелствата, ние сме правили всичко това на курса "НЛП-практик" :). Упражненията вървят от просто към сложно. За някои от тях може би ще ти потрябват няколко приятели - така че предложи им да поиграят на тази нова, готина игра:).

Упражнение номер едно: Приближи се към непознат човек и го попитай кой е най-щастливия ден в неговия живот. Кажи му благодаря и си тръгни. Направи го около 10 пъти.

Упражнение номер две: Приближи се към непознат човек и го попитай кое е най важното в живота му. Защо именно това? Кажи му благодаря и си тръгни.

Упражнение номер три: Изпей с непознат човек песничка. Каквато и да е. Изключение - пияни групички. Направи го три-четири пъти.

Упражнение номер четири: Подари на човек нещо, което не тиструва нищо. топчица сняг, пръчица, листо: направи го пет пъти.

Упражнение номер пет: Създай опашка за никъде. Тук ще ти потрябват най-малко трима приятели - нали е опашка все пак :). Това не трябва да е опашка на спирка на автобуса или за магазин. Това трябва да е опашка ЗА НИКЪДЕ И ЗА НИЩО.

Упражнение номер шест: Произнеси реч. Да-да, простичка реч. За каквото искаш. Например за това как правилно да се чистят зъбите или да се направи хвърчило. Два-три пъти повтаряне на упражнението стигат.

Целта на тези упражнения е да се научиш да не се страхуваш от околните хора и да не изпитваш вътрешни стеснения. Помага отлично:). И от този свой опит ти винаги можеш да си спомниш своето състояние, състояние на игра. И да играеш с хората сложната игра на запознанство.

А сега малко за простите правила при подхода.

Никога не пресичай пътя на човека. Никога. Хората се страхуват от това. Достатъчно ще е подход под ъгъл 30-40 градуса. Усмихвай се. Показвай дланите на ръцете си. Дръж си гърба изправен. Не забравяй за своята игра. А пък вече от първата фраза на разговора нататък ти трябва да мислиш сам.

За обратната връзка.
Всеки професионализъм се получава само след голяма практика. Даже и да ме отпратят по време на запознанството, въпреки че това сега почти не се случва, аз пресичам тези опити, виждайки ги още от самото им начало. След като те "отшият" не забравяй да анализираш своето поведение, да погледнеш на себе си отстрани и да си поблагодариш за новия опит. Успехи!

(c) Philipp "Mankubus" Bogatchev, dec. 2000. Специално за проекта.

Кулинарна книга
RTFM
Често задавани въпроси
Шаблони
  Общи шаблони
 
Шаблони
  Преодоляване на страха при пикапа
  Най-първият подход - препоръки.
  Шаблони
  Пикап в дискотека
  Как да се запознаваме в мрежата.
  Как правилно да се запознаеш по Интернет
  Пикап в обществения транспорт