Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Преодоляване на страха при пикапа

SS> Как да се преборя със страха и да се запозная с момиче, което не ми харесва особено? Като че ли други алтернативи няма :((

Пробвай да се държиш аналогично. Спомням си как някога (през 1993 г.) работих като търговски агент. В началото аз си мислих горе-долу така:

...Ето пък и аз ще се домъкна, отвличам хората от тяхната работа, неумело разказвам "Искате ли? Не? Нямате пари? Е, извинете, довиждане..." Мислих: е, виж при Льоха и Рома се получава да продават класно, при мен едва ли ще се получи така. Чувствах се неудобно, влизах само в тези организации, където нямаше какво да търся, ометох всички входчета и банки. Когато ме отрязаха за петнадесети път, аз с огромния куфар с образци, в жегата, мислейки за това как да не забравя правилата за попълване на фактури и всяка друга бумащина се мъкнех по-нататък. И вече говорих като машина: "Трябва ли ви? Не - довиждане. Радвах се когато отказа беше вежлив. Ужасно се смущавах когато ми искаха визитка (в началото не ни даваха и това за мен беше срамно). Разколебал се в себе си аз дори започнах да прибягвам към самозалъгване (уловки) - ако трябваше да седя и да чакам директора, аз седях и чаках, вместо да мина след време; "смятах", че работния ден свършва в пет, въпреки, че много фирми бяха открити и до седем; гледайки везните си мислих: абе какви пари може да има в един хранителен магазин?... и отминавах нататък; сядах зад телефона и само по телефона звънях... В края на краищата аз анализирах своето поведение и разбрах че си играя на криеница сам със себе си. Тогава аз престанах да се самосъжалявам и въпреки, че стратегията на РАЗГОВОРА съвсем не се промени, за сметка на това, че аз не губих нито една минута. Аз обиколих тройно повече фирми отколкото преди и в първият ден още получих шест големи поръчки, две от които големи. В този момент аз разбрах, че мога да работя не по-лошо от останалите и моите мисли започнаха да се движат.

След някакви си два месеца, аз мислих така:

...Аз създавам удобство на хората: разказвам за продаваната техника (техника за офиси, около 40% калкулатори), демонстрирам образци. Ако са съгласни - нямат никаква грижа, попълвам фактура, а след заплащането заявеното се доставя направо до бюрото им; показвам как се ползва, давам съвети. Аз престанах да се стеснявам и започнах да ставам по-нахален: не Ви ли трябват калкулатори? Но вие не сте ги виждали (вече отварям куфара и демонстрирам). Вижте колко удобно ще се носи във вашата чанта! Или пък (забелязал големите диоптри и присвитите очи) вижте какви големи цифри. За голяма организация: тази има 16 реда, вие няма да имате никакъв проблем. И т.н. Директора го няма? А зам? А счетоводителя? А кога ще дойде? Как се казва? А телефон има ли? Все тая няма пари? А налични? Вижте каква чудесна техника - той може да я купи за себе си или за децата си. Той има рожден ден, така ли? - ние имаме кафеварки, прахосмукачки... Срещайки охрана на входа, аз не си тръгвах, а звънях по вътрешния телефон и убеждавах началника да се срещне с мен... Ругаех директорите когато закъсняваха, исках от счетоводителя факс с платежните (тогава и заплатата ми даваха по-бързо :)). И т.н.

Чувстваш ли разликата? Разбира се има известна доза обреченост на възгледите до първият happy end и ти трябва да я игнорираш, просто стараейки се доколкото можеш. По теорията на вероятностите в края на краищата ще попаднеш на тази девойка, която няма нищо против да се запознаете дори и при използването на съвсем не хитра стратегия. А по-нататък нещата се въпрос на време и на опит.

SP>> Ако при някой нещо се е получило, защо това не се получава и при теб?
DO> Тук връзка няма.

Но ако се изключат майсторите, гениите и олигофрените, средата много ясно се подава на статистика.

SP>> Ти, какво, да не си урод?
DO> Hе. Макар че вкусовете са различни.

Аз открих момичета, които се увличат именно от мен, а не от моя приятел, макар че според мен неговата външност е едва ли не двойно по-привлекателна. Ще се намерят такива и за теб.

SP>> Да не си тъп?
DO> Зависи за какво.

Най-важното е да не си тъп във всичко. ;) Аз, така като гледам ти си усвоил руския (българския) достатъчно, значи за запознанство с момиче твоето IQ е напълно приемливо.

SP>> "Ами ако тя откаже или въобще ме отпрати?"

- Ти какво,

SP>> нещо нещо ще загубиш ли?

DO> Ами първо на първо ще изгубя нея. Може тя МНОГО да ми харесва.
Има такъв момент. Но ако запознанството не се е състояло, то повече от една седмица аз това момиче, което ми е харесало и повече не съм виждал не я помня.

SP>> Ами тогава какъв е проблема?

DO> Ще има ужасна депресия.

Това е най-вече заради самобичуване. Заеми се с търсене, продължи пикапа и няма да има кога да му мислиш толкова.

SP>> Представи си, че искаш да попиташ "Колко е часът"? А ти какво
SP>> - да не би да нахлуваш някъде? И какво ти коства вместо една фраза да кажеш друга?

DO> Зависи каква. И да знаеш каква. Да кажеш на момичето "Прощавайте, може ли да се запозная с вас?" , тя най-вероятно ще те отшие. Тъй като такава тривиална фраза веднага оголва всички твои намерения.

Той имаше в предвид каквато и да е нестандартна фраза. Например, споменатата от Усачьов "Простете, знаете ли какъв е курса на испанската песета?".

DO> Аз имах в предвид не обикновено запознанство, а този случай, когато

DO> някой някого обича.

Ако обичаш непознат човек, значи тук играе роля само външността. Аз тук се съгласявам с Огурцов - това е сексуално влечение, а не любов. Да обичаш само заради външността не е редно.

From : Valera Yamshanov 2:5010/133 14 Nov 97 12:08:00

DO> Ето какво искам да кажа на онези, които се интересуват от подобни неща. Всички шаблони са ефективни само при едно условие. Вие трябва да сте уверени в себе си хора. Трябва да е налице пълна вътрешна отпуснатост, никакво напрежение. Вие сте длъжни да изглеждате и да говорите като уверен в себе си човек.

От много дълго време исках да напиша нещо такова, но никак не можеш да го формулирам. Ето защо ти изказвам огромна благодарност! Би ми се искало да добавя няколко момента по повод на това как да придобиеш увереност:

1. Има един много добър способ, ако не ми изневерява паметта той беше измислен от Илич (светла му памет :) ), и той се състои в това, че е необходимо да се запознаваш с всички момичета на улицата. Аз разбирам, че това е тежко, но в такъв случай се постарай се да се накараш да подходиш към всички момичета, които ти харесват. Първите пет пъти ще бъде сложно, стотния път ще правиш автоматично всичко. В общуването има много шаблони и за пореден път ще ти се наложи просто да ги повториш.

2. На някои им е много тежко да се пресилят, ето защо те могат да пробват като начало общуване с близките им или просто с познати. И до днес аз много често общувам със своите бивши съученички и съм длъжен да призная, че няма такива теми, които да не бихме могли да обсъдим, от друга страна е много интересно да се опиташ да разбереш от тях причините за своето вътрешно окършване. С една дума, помнете, че общуването с една жена винаги носи полза като опит, каквато и да е тя (даже и да е на 50 години). Различни сме ние с тях! :-)

3. Тук много се говори за уважението към самите момичета (и преди всичко, разбира се към самите жени в този форум). Съветвам ви да си спомните какво казваше Панкратов-Чьорни в Нофелет (някой тук вече го беше цитирал) - "Те толкова пъти не са ми идвали на среща, че цял живот не могат да се отплатят. Ето затова трябва да се отнасяш и по-простичко, по-независимо". Това ще ти помогне да изгладиш горчилката от поражението. Отпратила те е - значи самата тя е глупачка. :-)

4. Четейки този форум може да се създаде впечатлението, че на улицата са се събрали само някакви интелектуалци, които непрекъснато подхождат към момичетата с някакви замислени шаблони. В действителност това съвсем не е така. Много често момичето може да срещне нещо оригинално. И помнете, че понякога важни са не думите, а оригиналните действия.

5. Е, и накрая - как да получиш признанието на самия себе си: избери си момиче от чийто вид направо ти спира дъха и се опитай да се запознаеш. Само че пак най-добре е предварително да се замислиш над ситуация, в която малко да се говори, в противен случай вида на заекващ млад човек ще предизвика в най-добрият случай - усмивка, а в най-лошия - неприязън. След това, въпреки че е възможно да не успееш, ще ти е много по-лесно да подходите към останалите.

From : Alex Sadovsky

VR> А ето един въпрос: Да подходя към момиче в метрото/на улицата не ми е много много по вкуса (ами ако тя си има друг и не пожелае да поговорим), това комплекс ли е и ако е, то как да се избавя от него?

От другият ли? ;) Лесно е да се избавиш: отиди и я заговори. Какво обикновено смущава най-много от всичко? Възможността да те отшият? Така, първите пъти си постави за цел не да запикапиш, а просто да си поговориш с момичето, да й напровиш комплимент и като цел-максимум - да разбереш телефончето й. Ще го направиш това 20-30 пъти и каквото и да е опасение ще изчезне. След това можеш да смениш целта с по-сложна.

Ако и първият вариант трудно ти се отдава започни с познати/сътруднички/приятелки и т.н. - "ах, колко си очарователна днес, а роклята ти е просто божествена. Странно нима е възможно по-рано да не забележа такава красива жена?". Опитай се да разговориш някоя твоя позната откровено на проблемът със запознанството: на първо място ще преодолеш плахостта при завързването на интимен разговор, и второ - можеш да получиш полезни съвети. Когато привикнеш да общуваш с познати, пристъпи към същото, но с тези жени, които познаваш само по физиономия (отношения от типа "Здравей-Здрасти"). На трето място с напълно непознати. На четвърто - с потресаващо красиви. Пето - с разхождащи се с други лица от женски пол (приятелка, сестра) или роднини (майка, баща). Шесто - когато момиче се разхожда с приятеля си или със своя мъж. Не си струва да си мислиш, че налиташ на бой - просто искреният комплимент на момичето е приятен и на нейния спътник.

Седмо - когато си в неразполагаща обстановка с множество зрители (препълнен тролейбус, вагон на метро). Осмо..десето - 7-мо + 4..6. И изобщо - "етапите на големия път" съответни на твоята комплексираност ти можеш и да си измислиш и сам, най-важното тук е постепенността. А отчета ще го изкихаш във форума. :)

SS> И къде е най-добре да се прави всичко това?
Там където има момичета. :)

Кулинарна книга
RTFM
Често задавани въпроси
Шаблони
  Общи шаблони
 
Шаблони
  Преодоляване на страха при пикапа
  Най-първият подход - препоръки.
  Шаблони
  Пикап в дискотека
  Как да се запознаваме в мрежата.
  Как правилно да се запознаеш по Интернет
  Пикап в обществения транспорт