Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Част 2

2.1. Нямам увереност да подходя към момиче.

Общата оценка на този проблем – 2. Стандартна ситуация на възникване – социални условности и ограничаващи убеждения.

Рецепта: Съществуват множество варианти за преработване на подхода и на завързване на отношения. Няколко варианти прилагат по-долу:

А) Плавно нарастване на опита. Крачка първа: питаш всяко момиче нещо, което съвсем спокойно се приема в обществото. Например, питаш за часът. За укрепване на този навик направи това 100 пъти. Крачка втора: завързване на разговор. Подхождаш към момичето, здрависваш се и питаш как да отидеш някъде, попътно изяснявайки подробностите. Казваш “довиждане” и си тръгваш. Крачка трета – същото като и в крачка втора, но питаш за името на момичето и казваш: Довиждане, Име!”

Б) стандартна Newby Mission: казваш на момичетата по пътя ти “здравей!” и си продължаваш. Никакъв разговор, просто поздравяваш. За укрепване на резултата повтори минимум 100 пъти.

В) Игра: на някой голям празник (деня на града, Нова година, 78 годишнината от освобождаването на село Змеево от турците) си слагаш карнавална маска и правиш подаръци на момичетата под формата на целувка по бузата или затваряш очите й, за да може тя да познае кой егтози неин познат. Маската през цялото време е на теб. След достатъчно голям брой повторения правиш същото без маска.

Общ извод: Увереността се придобива с опита. За изработката на увереност в първият уличен подход ще са необходими минимум две седмици постоянни тренировки.

2.2. Аз не знам как да предизвикам в себе си необходимото състояние.

Общата оценка на проблемът – 4.

Описание: Често се случва така, че своите най-добри запознанства ти правиш в състояние, когато ти можеш да направиш това с лекота и като че ли от само себе си. Това е нормално, това е добре. Проблемът се състои в това, че ти невинаги имаш достъп до това състояние (имаш лошо настроение, уморен си, не ти се иска да се запознаваш). Това не е нито хубаво нито лошо, това го има и го има при всички.

Рецепта: Генератор на състояние. Представяш си твоят образ отстрани в даденото състояние, репрезентираш тази картина до най-малките подробности, влизаш в тази картина, “надявайки си” този образ. Даденият метод е универсален и не е ограничен от нищо.

Рецепта: предизвикваш предварително закотвено състояние. Изисква се отрано поставена котва на състоянието, което може да ти потрябва. Ограничение: при честа активация котвите се “изтриват”.

Рецепта: обратна връзка. Основана е на ефекта на свръхкомпенсацията на загубените ресурси при успешното приключване на действието. За вход в ресурсното състояние трябва да се въведат в ресурс няколко други хора при което това може да бъде абсолютно всеки човек в абсолютно всяка ситуация.

Рецепта: танц D.O.R.E. изисква известно усамотение или обратното – много народ и музика. Под музика започваш да танцуваш своето текущо състояние, постепенно превеждайки танцът в по-ресурсно състояние, след това в желаното състояние. Изисква се доверие в себе си, в своето тяло и рапорт със себе си. Желателно е да усещаш безопасност по време на процеса.

Извод: за предизвикване на ресурсно състояние ще свърши работа практически всяка НЛП техника, предназначена за навлизане в ресурсна ситуация. Примери – “Кръгът на съвършенството”, “Настоящо състояние – желано състояние”, “Пълзяща котва”, “походка D.O.R.E” и много други. Тези техники ги учат на семинарите “Руски модел на ефективно съблазняване”, “NLP – практик” и някои други. Много от тези техники могат да бъдат използвани от хора без предварителна подготовка и не притежаващи NLP навици.

2.3. Как да завържем разговор, ако момичето има bitch–shield (защита на кучка)?

Обобщение: бичшилд се използва от симпатичните момичета за допълнително отсяване на неуверените или неустройващи я самци. Обикновено се проявява в поведението и маниер на разговор с метасъобщение “Махай се, кретен”.

Рецепта: Здрасти, кучко! (вариант – здрасти курво!). (Пробиване на бичшилда, разрив на шаблона, изпадане в транс).

Рецепта: - Каква си стройна, сигурно нищо не ядаш, съвсем си изгладняла. Искаш ли кучешка радост?

Извод: шилдите от такъв вид с лекота се пробиват чрез комбинация от жалост и .... или от обвинение и жалост. На запад на това му казват Neg-Hit. За негхитовете има писано на сайта.

2.4. Какво да правиш, когато тя казва “Духай” ?

Обобщение: това далеч не винаги означава, че искат да те отсвирят. Много по-вероятно е това да е извратена проверка за настойчивост.

Рецепта: - Спомена нещо за духане? (заинтересувано)

Рецепта: Ти какво, не си ли местна? (удивено)

Рецепта: - Аз и така го правил, просто съм си спуснал краката. (спокойно)

Рецепта: - (жест със сгъване на ръцете, свити в юмруци към коленете) YESS! И се запознаваш със следващата девойка.

Извод: такова съобщение с лекота се утилизира ако е казано на автовмат без невербални признаци на агресия.

2.5. Как да прекъсна вътрешният си диалог?

Обобщение: вътрешният диалог (разговорът между частите на личността, гласът на съвестта, вътрешния глас, или още нещо) – е нещо полезно. От друга страна, вътрешният диалог може достатъчно много да попречи при запознанството с момиче или в друга ситуация, където се изисква бързо действие, а не дълъг размисъл. Разбира се, за това да съблазниш момиче съвсем не е задължително да спираш вътрешният си диалог. Но за това бързо да съблазниш момиче, вътрешният диалог е излишен.

Рецепта: трупание на опит. Колкото повече опит имаш в подобни действия, толкова по-малко нужен ще ти е вътрешния диалог. Опитът се трупа отчасти чрез запознаване с момичета и разговори ей така с всякакви хора, с които ти влизаш в контакт през деня (продавачки, колеги, други особи от женски пол).

Рецепта: вътрешният диалог напълно се спира в състояние на аптайм. Влез в аптайм и ще получиш състояние “без мисъл в главата”. Аптайм – това е външно ориентиран транс.

Рецепта: За спиране на вътрешният диалог за известно време може да се направи следното упражнение. Върви по улицата и НА ГЛАС описвай АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, което виждаш. В стила на “красива жълта къща със симпатични перденца на вторият прозорец на петия етаж. Току-що прибяга една котка, мина портиер и момичето, което чу моите думи и си изтърва сладоледа”. След известно време, което обикновено е около 10-20 минути, вътрешният диалог спира.

Извод: за процеса на бързо съблазняване вътрешният диалог е излишен. Вътрешният диалог се спира или чрез придобиването на голям опит в областта на запознанството и съблазнението или чрез специални техники.

2.6. (в бар) Тя те моли да я почерпиш.

Обобщение: Най-вероятните причини се състоят в два варианта, с известно обощение, разбира се. Първият – това е проверка за годност. Тя приблизително се състои в това, че има мъже-спонсори, а има и сексуални партньори. Другият вариант е банално динамо. Във всички случаи методологията на решението е много близка.
Рецепта: - Дай пари, ще ти купя.

Рецепта: - Имам бира в къщи.

Рецепта: - Кого ще получа в замяна на това?

Рецепта: - Толкова ли си бедна, че не можеш да си платиш?

Рецепта: - Добре. А ти ми купи (име на напитка в същата ценова категория).

Рецепта: - Ти самата имаш ли пари? – Не: - - Ще ти заема.

Извод: От момчето момичето може да получи вкусен секс. А може и коктейл. Ако ти си заинтересувал момичето, то коктейла минава на заден план. С други думи, спонсорът и любовникът са най-често, за обикновеното момиче различни категории хора.

2.7. Тя подхожда към мен и моли за огънче.

Обобщение: Разбира се, тя може би просто иска да запали, но по силата на своя извратен разум ние ще си представим, че тя по този начин се запознава с нас.

Рецепта: Помни, пушещата майка никога няма да стане баща!

Рецепта: (изваждайки една цигара я късате на две и давате частта с филтъра към момичето) (с гордост в гласът, но с усмивка на лице). По братски. Последната!

Рецепта: А какво ви е мнението за рака? За добре сварен рак с бира вместо цигари?

Рецепта: момиче, а вие знаете ли, че всяка изпушена цигара според лекарите отнема от десет до петнадесет стотинки от бюджета?

Извод: Всичко е както винаги, но инициативата е нейна. Така че ползвайте със здраве.

2.8. Дайте ми няколко варианти за негхитове, но повечко, повечко!

Да, моля. Само, че искам да отбележа, че е много по-ефективно да съумееш да конструираш тези същите негхитове сам. По всяко време.

“Кажи ми честно. Само че честно, не се лъжи. Ти гледала ли си се в огледалото? Твоите гърди, корем, нос, лунички: Ти сериозно ли си мислиш, че се запознават с теб просто така, а не заради майтапа?”

- Здравей.
- Чао.
- Аз също те обичам.

- Здравей.
- Нахал.
- Върви на... кучката си.

- Всичко ли е наред, момченце?
- А ти какво, да не си в цикъл?

- Какво искаш момченце?
- Да си пооправиш сутиена.

- Момче, ти виждал ли си се в огледалото?
- Какво да не би и аз да имам чорапогащи с бримки?

- Свободен си.
- Разбира се, че съм свободен. Аз продължавам запознанство само с умни и едновременно с това привлекателни жени.

- Според мен, по-добре е да се отдалечиш.
- Да, аз също така мисля: Извинявай, не се бях загледал внимателно.

- Пфу, колко грубо:
- А казват, че в леглото съм нежен и внимателен.
- Здравейте.
- Довиждане.
- И къде ще ми го определите това виждане?
- Никъде.
- Ние какво, виртуален сескс ли ще правим?
- Ние няма да правим никакъв секс.
- Е, вече не, това вие с някой друг може да правите “никакъв” секс. Аз към своите жени съм внимателен и грижлив.
- Ние изобщо с нищо няма да се занимаваме, досаднико.
- Нищо... никъде... Къде съм? Кой съм? Какви са тези хора? Каква е тази курва до мен?...

- Да те отсвирвам ли или сам ще си тръгнеш?
- Джентълменът винаги пропуска жената напред... За да види каква е тя отзад.

- А не си ли твърде малък, за да се запознаваш с мен?
- Ами ти?
- Какво аз?
- Не си ли твърде малка за да се запознавам с теб?
- Гледай да не паднеш.
- Ще се държа за ехото.

- Момче, ти да нямаш проблеми с момичетата?
- Да, попадам последно време на лайна всякакви.

- Ти какво, да не си глупак?
- Ти си мислиш, че ако си се харесала на един мъж той е глупак?
- Не е задължително.
- Би било странно ако се съгласиш с това.

- Ръцете!
- Мих ги, Със сапун. Презервативи купих.
- Здравей.
- Познаваме ли се?
- Двамата ли?
- Да, ами как иначе?
- Има такава теория, че всички хора се познават чрез трети човек:

- Егоист.
- Кой е педал? Аз ли съм педал?

- Ти мислиш само за себе си.
- Не, само за своето. Е, за моето, ти ме разбираш.
- Просяк.
- Принц като принц.

- Млади момко, хайде да не го правим.
- Добре. Време е да се запознавам с приятни, грижещи се з асебе си момичета.

- Откъде се взе ти, чудо такова?
- О, и каква само жена ме пита това.
- Ти не ми харесваш.
- Аз също понякога не се харесвам много много. А ти как разбираш, че харесваш някой?...
- Ни ми трябва да се запознавам с теб. Всичко си имам.
- Радвам се за теб. Супер. А аз засега не съм намерил. Слушай, запознай ме с някоя твоя симпатична приятелка.

2.9. Какво да отговаряме, ако тя казва “Не се запознавам на улицата” ?

Обобщение: Първоначална проверка за увереност. Важна забележка: Ако ти правиш правилно всичко, то такава проверка не се прави. Обърни внимание на това какво си правил преди това, на своето състояние и на външния си вид.

Рецепта: По-добре на улицата, отколкото в тоалетната.

Рецепта: А що дойде тогава?

Рецепта: Леглото все още не е повод за запознанство.

Рецепта: Да не сте от Родопите?

Рецепта: Хайде, ще те науча.

Рецепта: А когато си трезва?

Извод: Може да се работи чрез негхитове (както почти всички примери по-горе), така и чрез демонстрация на увереност и адекватност.

2.10. Как да разбера, че съм й интересен?

Обобщение: Разбира се, че може да се използва това. За това се използват две рецепти:

Рецепта: Използване на рапорт, за да определиш дълбочината на рапорта, промяната на дишането, логическите нива на разговора и други емни думички.

Рецепта: питай: - Ти вече наясно ли си, че съм ти интересен? Чакай отговора.

Извод: Въобще има такава безсмислена халюцинация, че ако жената общува с теб, то ти или си я заинтересувал или тя няма друг изход. Мога и да греша.

2.11. Как да се запознаваме с момичета – ниндзя? (продавачки, фризьорки, лекоатлетки...)

Обобщение: анатомически всички жени, с много редки изключения са еднакви. Физиологията и психологията също е много обща. Различни могат да бъдат само вариантите на прекарване на личното или на работното време.

Рецепта: Така както и с останалите жени.

Извод: От личен опит. Никога, повтарям, никога не съблазнявайте сервитьорка от местата където често се появявате и водите там други момичета. Оставяйте щедри бакшиши и си отивайте със здраве. Не са ви необходими ревниви погледи и разнообразни малки недоразумения, когато водите в любимото си място ново момиче. Нали?