Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Проблемът за разликата във възрастта

Като начало – ти никога не си длъжен отрано да се настройваш на неуспех, например, да мислиш, че разликата във възрастта е потенциален проблем. Но това съвсем не значи, че ти не трябва да намаляваш риска от подобни проблеми – именно поради това ние с теб сега и ще поговорим.

Продължаваме. Ти трябва да си “идеалния мъж” за твоята избраница, независимо от нейната възраст (по-скоро именно поради това. Ако, например, въпросът за твоята възраст все пак се появи, перифразирай го “достатъчно възрастна ли е тя, за да бъде с теб”). За да бъдеш “идеалния” е необходимо да показваш само положителни качества. Как ти това ще го правиш – чрез подстройка по ценности, патерни, нег-хитове, и т.н. няма значение. Докато това действа, ти си “идеалния” и каквато и да е възрастта ти, това ще бъде твое преимущество.

Но това е всичко в най-лошия случай. Ние не живеем в идеален свят, ето защо понякога съдбата на вашите отношения може да бъде решена от нещо дотолкова тривиално, като възрастта ти. И макар и на теория възрастта на партньора не би трябвало да е проблем, за много жени това е причина за безпокойство.

Малко вероятно е ти да си “твърде млад” за твоята спътница и още повече това да е проблем; по-възрастните жени охотно приемат младежи в своите обятия. ;-) По-сериозен проблем, особено с жените на възраст от 17 до 23 години, е да се окажеш за тях “твърде стар”.

И така, какво да се прави, ако чувстваш, че възрастта може да бъде проблем в отношенията? Ти не искаш да говориш за това от страх да се окажеш твърде стар; но пък и не искаш също и да я лъжеш (дори и да не е проблем за теб да си неетичен, да се окажеш уличен в лъжа има по-сериозни последствия, отколкото да се окажеш “твърде стар”), правилно?

Ето съвета на Mystery от alt.seduction.fast: “Лъжи – сериозно. Ти трябва да лъжеш първите две седмици, а след това кажи, но така, като че ли за това не е знаела дори майка ти! Когато ти вече си спал с нея, наистина сближава. Повярвай ми, знам”.

Ако ти предпочиташ да съхраниш своето достойнство и да останеш честен, то най-добрият начин е да перифразираш проблема като “достатъчно ли е възрастна тя, за да бъде с теб.” (Scott Scinner, alt.seduction.fast)

Тя: А не си ли твърде стар за мен? На колко години си?
Той: 42
Тя: Виждаш ли, а аз съм на 19. това е твърде голяма разлика във възрастта.
Той: Въпросът не е в разликата във възрастта, въпросът е в това, достатъчно възрастна ли си ти, че да имаш отношения с мен.
Тя: Да, вярно : (или) Аз съм достатъчно възрастна, бла-бла-бла :
Той: Тогава просто ЗАПОЧНИ, ПОМИСЛИ за преимуществата да бъдеш с по-възрастен от теб мъж, ако ти би могла да направиш това ТОЧНО СЕГА, ти би видяла множество : (продължаване на шаблона)

(Razor505, постинг на сайт) “Ти трябва да почакаш, докато тя първа не повдигне въпроса за разликата във възрастта (става въпрос за разлика от 15-17 години). Послушай какво тя ще говори в този момент, след това кажи “Слушай, за да не продължава повече, ние и двамата печелим, не е ли така? (продължавай да говориш без да й дадеш възможност да отговориш). Ако ние просто станем добри приятели, ние и двамата ще останем доволни, нали? (говори, не й давай да отговори) А ако ние останем близки, също всичко е наред, а? (продължавай да говориш) Или ако ние тръгнем всеки по своя път, все едно, няма да е лошо?” А след това неочаквано попитай нещо за нея самата. Много е важно (доколкото това е възможно) да кажеш това експромт.

Основи на НЛП
Оперативна
  Проблемът за разликата във възрастта 
  Игри, основани на методиката Близо-Далеч
  Запознанство в интернет (сближаване)
  Приложна информация
  Метод
  За личността в пикапа
  Психодинамика за нуждите на Пикапа.
Въведение в Автоматичното поведение и преки пътеки към мозъка
Рутини
BoyFriend Destroyer
Шаблони