Научи се да се запознаваш красиво!

 
  

Постъпково описание на процедурата "Ново Аз"

1. Осъзнай своя проблем. Назови го с дума или словосъчетание. Това се прави с цел фиксация на съответстващия фрагмент на поведение. Важно е измененията да се отнасят само до проблемният аспект от дейността на човека, а не да се разпростират и върху други области на живота. Удобен начин да получиш дадения ефект е обозначаването на поведението, подлежащо на промяна с думи.

2. Преживей отново две-три житейски ситуации, когато проблемът те е безпокоил най-много. Да получиш пълен достъп до преживяванията можеш само ако се намираш в ситуацията. Ето защо на дадената стъпка ит процедурата всичко се прави в асоциирано състояние.

Тук е мажно да намериш връзка с телесните отношения, то ест да откриеш какви телесни сътояния съответсват на проблемната ситуация.

3. Дисоциираме се от ситуацията, свързана с проблемното поведение. С други думи – поглежвдаме на ситуацията от гледна точка на страничен наблюдател. Пред нашия вътрешен поглед се открива много неприятно зрелище. Макар и човек да е дисоцииран от ситуацията, усещането за дискомфорт и негативни преживявания, свързани с видяното ще ги има.

4. Променяме образа на самия себе си в проблемната ситуация, правейки го все повече и по-негативен. Ако това е скованост, то ще се превърне буквално в неспособност да се стане от мястото, да се каже дума. Ако става въпрос за раздразнителност, то вижте своето накривено от злост лице, треперещите и разкривени устни. Направете образа максимално неприятен. И в същото това време си стиснете левия юмрук. При което колкото по-неприятен е образа, толкова по-силно стиснете юмрук. На пика на негативното преживяване разтворете пръсти.

5. моделираме желаното състояние. Създайте образ на самия себе си в бъдещето. Погледнете как ще изглеждате след това, когато проблемът престане дза бъде проблем. Как ще се променят вашите движения. Какви нове особености ще придобие вашия глас.

6. Върнете се отново в позицията на страничен наблюдател, то ест дисоциирайте се отн бъдещата ситуачия. Погледнете себе си, на това, което се случва, на вашите действия. Нека образът ви да става все повече и по-привлекателен. Той предизвиква много позитивни преживявания. Едновременно с тва стискайте десния си юмрук. Колкото по-силни са преживавянията, толкова по-силно е напрежението в мускулите. На пика на позитивните усещания, разтворете пръсти.

7. Сега вие имате два образа: единият отляво, другият отдясно. Те и двата се намират в полето на вашето вътрешно зрение. Съзерцанието на образите предизвиква положителни преживявания, тъй като те и двата са резултат от приложени усилия и са “строителен материал” на бъдещи позитивни промени.

8. Обединяване на крайния образ със своето собствено тяло. С други думи, потопяване на образа в себе си или асоциация с него. За целта, преплетете пръсти, приближете ръцете към своите гърди, едновременно мислено придвижвайки към себе си и образа. Когато докоснете гърдите си може да разделите ръцете си и да се прегърнете. Преживейте процеса на обединяване. Обърнете внимание на това, всички части на образа да съвпаднат със съотвметните части от вашето тяло. Когато преживяванията приключат може да отпуснете ръце.

Материал от книгата на Андрей Карелин “Сняг на листата” Саратов 1994 г.

Екология  
  - 10-тобална система за оценка на жените.
  - Динамо. Размисли по зададена тема.
  - Дълго красиво ухажване
  - Екологичността в пикапа
  - Сферата на действие на методиките
  - Линейност в отношенията – поука от дървото.
  - Получавайте удоволствие от процеса на съблазнение
  - Разрив на отношенията
  - Условията на добре формулирания резултат.
  - Методика: Небостъргач
  - Постъпково описание на процедурата "Ново Аз"
  - Понижаване и повишаване на значимостта с помощта на субмодалностите.
Метафори
Тайни на майсторството