Научи се да се запознаваш красиво!

 
 Дълго красиво ухажване

Приветствам всички, които ме помнят тук и се запознавам с тези, които не помнят. Наистина, прелиствайки последните пет хиляди писма от този форум, ми се струва, че тук ме помнят като модератор може би двама-трима души. Участниците се сменят - едни си тръгват, други идват, трети чат-пат поглеждат... А аз направих и извода, че със смяната на контингента се променя достатъчно много и характера на обсъжданите методики. Може би аз твърде повърхностно съм разглеждал писмата, но по мнението, което ми се е оформило е, че към настоящият момент стандартизацията на пикапа тук е достигнала ниво примитивност - основните обсъждани форми на запознанство са спонтанните запознанства на улицата и в обществения транспор; основната форма на сближаване - блусовете в дискотеката; основните цели - придобиване на навици и поддържане на спортна форма, удовлетворяването на половото влечение и избавянето от комплекса "аз нямам приятелка:(". Отделно се разглежда - това е почти винаги, доколкото не ме лъже паметта - как да се решават проблемите с недостатъчно добрите отношения или неуспешните запознанства. Аз искам да ви предложа, панове пикапьори, до известна степен да разнообразите своето общуване с очарователните ви панкички, да си спомните добре забравеното старо, а в същото време и да препрочетете FAQ-овете в този форум, в които, благодарение на своите съставители е останало много от това добро и най-полезно, това, което съвременните начинаещи пикапьори успешно игнорират и си навличат редица неприятности.

Преди годинка и половина аз за пръв път се записах на този форум. Към този момент бях начинаещ, въпреки, че имах известен опит в получаването на цицини и от някои цицини вече бях направил няколко полезни изводи. Благодарение на този удивителен форум аз успях съвсем добре да разбера защо са ми са се получили тези цицини и как най-добре да избегна това в бъдеще. След което след година активно получаване на цицини, аз забелязах, че в албума ми има много различни фотографии, редом до мен винаги имаше момичета, но аз както и преди си бях сам, запознанствата се сменят едно след друго, но не носят щастие, а умора и пустота в душата. Със всяко ново запознанство ти става все по-трудно да се довериш на човека, със всеки нов опит знаеш все повече и повече моменти, от които би следвало да се предпазиш, какво би следвало да избягваш и вече разбираш какво точно ти е нужно от това момиче. Кофти е да се запознаваш, когато отрано можеш да видиш края. Кофти е когато не можеш да се довериш на човека и когато знаеш, че той не ти се доверява. Преди време аз подхвърлих във форума едно писмо по този повод - не помня в този ли беше или в някой друг, това не е чак толкова важно. Важното е, че получих много добър отговор. Смисълът му се заключваше, че така трябва да си е. Тогава ми беше много болезнено и неприятно да разбера това. Аз реших, че е по-добре по този път повече да не се върви. Казано накратко, аз изчезнах от този форум, престанах да търся нови приятелки на всеки ъгъл, реших да си отдъхна от активния пикап с това че когато спомените за неотдавнашните разлъки да се поохладят до известна степен да започна да търся не просто момиче, която ще ми хареса, а момиче, което ще хареса мен. И сега след около половин година аз мога да каже, че при мен това се получи.

Има много начини да овладееш без насилие тялото на една жена, но само един е надежден - да я завладееш тогава, когато тя самата иска това. Има много начини да завладееш сърцето на едно момиче, но само един е надежден - да го вземеш тогава, когато тя сама иска да ти го даде, не да я оттласнеш, а да го приемеш като най-ценният и още по-точно - най-безценния дар. (това не е моя мисъл - но не помня автора, и може би не цитирам точно)

Най-важното е да решиш за себе си какво точно искаш - да намериш тази, която ще ти подари своето тяло или да намериш тази, която ще ти подари своето сърце. В първият случай ти можеш да доставиш и да получиш удоволствие. Във вторият случай можеш да направиш момичето щастливо, а когато момичето е щастлива с теб, то тя ще направи щастлив и теб.

Силно съм учуден от това, че сега в този форум техниката на пикапа се обсъжда така като че ли става дума за лов - създава се впечатлението, че момичето или жената - това е някакво диво същество със свои привички, хитрости, инстинкти, и съответно се обсъждат методи как да се излъжат тези привички, да се използват тези инстинкти, да се надхитрят тези хитрости и т.н. Може би в някои случаи това е правилно, но моя сегашен опит показва, че това важи далеч не във всички случаи. Един от попадналите ми еротични текстове съдържаше горе-долу следната мисъл: всяка жена иска да се отдаде, но тя иска това да стане красиво, да бъде така както на нея й се иска, обаче мъжът не й дава да реализира желанията си. Жената сама умее да се отдаде красиво, тя иска това да стане като в приказка, но мъжът в един определен момент решава, че е вече време и просто я грабва, нарушавайки красотата и разрушавайки приказката. Или се разочарова и си тръгва (носочва се към друга, по простичка или остават "просто приятели") и театъра остава без зрители. Аз малко доразвих тази мисъл, прилагайки я не само към леглото, а и към целият процес на запознаване и на развитие на отношенията. Ако си поискаш можеш да почувстваш, че мъжът е длъжен само да проявява заинтересованост, всичко останало ще си го направи жената сама, пък и ще го направи много по-добре, отколкото самия той. Предоставете на вашите дами свобода за действие, тъй като на тях също им се иска да бъдат забелязани, да се срещат с тях и да ги обикнат, и на тях им се иска да им обръщат внимание, и да ги прегръщат, да ги целуват, те също искат и романтика и секс, и това-онова. Запознанството може да стане тогава, когато момичето поиска това. Когато тя не е предразположена към запознанство, дори и то да се осъществи (за професионалистът не е никакъв проблем да осъществи запознанството), то няма да има продължение. Значи най-напред трябва да се помисли иска ли това момиче да се запознае с теб, иска ли тя да се среща с теб, нужен ли си й. Ако ти не си й нужен - за какво ти е тя тогава? А ако си й нужен, то тя ще се радва на всеки знак на внимание от твоя страна. Жената търси в мъжа постоянство - това е инстинкт, такава е нейната природа. Жената може да бъде непостоянна, но в мъжа тя търси постоянството, тя трябва всяка една минута да бъде уверена в него, да бъде уверена в това, че тя му е необходима винаги, във всяка една минута. Към лекият, случаен флирт това не се отнася - за жената това просто е като знак за нейната привлекателност. Това й е нужно за да придобие тя увереност в себе си, в това, че тя е способна да се харесва на околните.

Мисля, че вече започнах да се улисвам. Накратко, за последната половин година с изключение на два или три случайни походи за пикап (това ставаше просто когато ми беше лошо - за мен в такива случаи пикапът е същото като за жените - лекият флирт) - не използвах никакви шаблони, никакви методики, нито НЛП, аз винаги съм бил привърженик на класиката - аз просто напълно ненатрапливо, почти незабележимо много нежно ухажвах две момичета - кой е казал, че с момичето не можеш да бъдеш приятел? и кой е казал, че ако вече си приятел, това вече е тежък кръст? Аз ли го казах? Казах го. Преди една година. Сега си връщам думите обратно. Всичко е вярно - ако момичето каже "ние ще сме приятели" - това прекратява твоите надежди за сближаване в интимната сфера. Но времето тече и може би ще се окаже, че след няколко отминали месеца всички момчета около нея ще изчезнат, а ти ще останеш най-близкият до нея човек. И момичето, което ти е отказало интимност преди една година, когато ти си бил чужд за нея момък, постепенно сама ще тръгне към теб, тъй като ти за нея си най-близък от всички, защото тя е уверена в теб. Помежду другото - това е много добро отсяване, ако тя не ти е нужна, ти действително няма да й станеш приятел и тя ще избегне разочарованието от близък й човек. Пък и за теб това си е добро отсяване - ти ще можеш да я опознаеш много по-добре и по-близко и ако тя не ти подхожда - мирно да се разделиш, не причинявайки на себе си болка. В този план - дружбата с момиче е МНОГО полезна - никога и отникъде ти няма да можеш да узнаеш толкова много. Това е проверено от мен. Ако и вие самите сте готови за това - опитайте и изпитвайте върху себе си. За пионерите това не си стрУва - и няма да се получи и няма да им се иска.

А опитахте ли ДКУ? Дълго ли сте ухажвали харесало ви момиче? И изобщо - виждам, че термина "ухажване", вече е остарял. Младежта практически не го използва. А даже много напразно - практически няма такова момиче, на което няма да й са приятни знаците на внимание, знаците за това, че тя не ви е безразлична. Бедата е там, че "ухажването" го използват най-вече пионерите, започвайки обикновено някъде от средните класове и това се различава от сериозните човешки отношения така както секса от онанизма през чучура на чайника. Често такива "пионерски ухажвания" придизвикват неприятни емоции в момичетата и желание да се избягва нещо подобно по-нататък. Но това е само до 20-23-тата година. След това всичко е различно! В момичета се пробужда жената, на която й е много приятно да се чувства желана и привлекателна, на която знаците на внимание доставят радост, на тази възраст момичето иска да се чувства уверена в своето момче и именно неговото постоянно, ненатрапливо, но приятно ухажване предизвиква в младата жена усещане за плахост, усещане на това, четя е нужна, че нея я обичат, че момчето проявяващо внимание към нея по такъв начин е настроен сериозно и на него тя може да се довери. А вчерашните пионери, след доскорошните попрекършвания, смятат, че сега трябва да се действа на юруш, стига с дългите нежности и трябва да се действа направо.

И другото е вярно, че те и това не могат да правят. Резултатът е естествено, отрицателен. И ето че се получава така, че младите момичета се омъжват за 40 годишни мъже. Не толкова и не само заради това, че те имат пари - още и за това, че такива мъже УМЕЯТ да ги обградят с ласки, с любов, с грижа и с внимание, така че момичето се разтапя. Така че, уважаеми, учете се от 40-годишните, които така умеят да проявят своето внимание към жената, че тя да забрави за всичко на света. Трябва да се учим. На търпение, на внимание, да се учиш да поощряваш женската инициатива и да подклаждаш женските чувства. Дай Боже на всеки да намери своето любимо момиче, именно своето, най-доброто на света, предназначено именно за вас и никога да не го загубите.

Автор: Dmitriy Zakutinskiy

Екология  
  - 10-тобална система за оценка на жените.
  - Динамо. Размисли по зададена тема.
  - Дълго красиво ухажване
  - Екологичността в пикапа
  - Сферата на действие на методиките
  - Линейност в отношенията – поука от дървото.
  - Получавайте удоволствие от процеса на съблазнение
  - Разрив на отношенията
  - Условията на добре формулирания резултат.
  - Методика: Небостъргач
  - Постъпково описание на процедурата "Ново Аз"
  - Понижаване и повишаване на значимостта с помощта на субмодалностите.
Метафори
Тайни на майсторството